Projekt / Åhus

Åhus

I augusti 2019 vann detaljplanen för ett bytt bostadsområde för ca 300 bostäder laga kraft. Bostadsområdet ligger i anslutning till Kristianstads GK i Åhus. Visionen för området är en tät, varierad och blandad stadsdel av hög arkitektonisk kvalitet med bebyggelse- och gatustruktur. Stadsdelen ska utgå ifrån Åhus lokala förutsättningar och bidra till att främja Åhus karaktäristiska sandiga gräshedsmarker och deras biologiska mångfald.

En ny stadsdel tar form

Precis som i de gamla delarna av Åhus, präglat av vindlande kullerstenstenscharm och levande gathus, blandas färger, material och bygghöjder här till helt unika bostäder i en genomtänkt och vacker helhet.

Personligt, unikt, vackert. Och nära till allt. I den första etappen av Åhusvången förverkligades under 2022 17 högkvalitativa bostäder – stilrent skiftande i form och färg. Det toppmoderna hussystemet består av både enplanshus och 1 3/4-planshus. Från Åhusvångens vindlande gathus och gränder tittar de boende på området ut över intilliggande ängar mellan tallkronor och grönska.

Med visionen om personlig livskvalitet, där varje hem har sin egen charm och karaktär, växer nu Åhusvången vidare med etapp 2. I denna etapp ingår totalt 30 bostäder, uppdelade på tre olika boendetyper. Oavsett vad som passar dig bäst väntar ljusa, moderna bostäder i öppen planlösning – med rum för din personlighet. Målet är att första delen av etapp 2 ska stå helt klar till sommaren 2024, varav flera av bostäderna är släppta till försäljning.